Vid Kyrkstenen med utsikt mot Rekhuvudet. Foto Kerstin Angantyr Nordfjäll

Sapmi Experience

den 3 augusti 2012 kl 14:00

Sapmi Experience

Nulltjärnsgården är nu ett Sapmi Experience företag.
Kvalitet, hållbarhet, säkerhet och trovärdighet är ledord för
Sápmi Experience. Företag som erhållit Sápmi Experience har en
helhetssyn på den livsmiljö som Sápmi utgör.

Välkomna Nulltjärnsgården till Sápmi Experience!

Nulltjärnsgården i Vålådalen godkändes som Sápmi Experience företag!

Bara 30 minuters bilväg från Åres hektiska skidmetropol kan man stiga in i den sydsamiska världen och vila sin själ.

Det är en ära för VisitSápmi att få välkomna Nulltjärnsgården till gruppen samiska företag som vill erbjuda samiskt hållbar, etisk och lokalt förankrad turism utifrån Sápmi Experience kriterier.

Reidar Nordfjäll och Kerstin Angantyr Nordfjäll kompletterar varandra utmärkt. Reidars djupa kunskap om det sydsamiska finns i händer, hjärta och hjärna. Kerstins brinnande intresse för samisk mat och erfarenhet av internationellt resande borgar för service och genuinitet. Erfarna, ödmjuka och varmhjärtade tar de emot besökare. Övernatta, vandra i det sydsamiska kulturlandskapet eller smaka den samiska matkulturen.

”Det är positivt att Nulltjärnsgården finns i Vålådalen för att få fram samisk kunskap i det området. Reidar är mycket noga och grundlig med att inte orsaka olägenhet för renskötseln genom Nulltjärnsgårdens turism”, säger Richard Åström, ordförande i Handölsdalens Sameby.

Dan Jonasson för Sápmi Experience, VisitSápmi

Sigillet Sapmí Experience

Kvalitet, hållbarhet, säkerhet och trovärdighet är ledord för Sápmi Experience. Företag som erhållit Sápmi Experience har en helhetssyn på den livsmiljö som Sápmi utgör. De kan berätta om den och de är professionella på att ta hand om besökaren i denna livsmiljö. När man möter företag som har Sápmi Experience, då vet man att det är äkta samiska upplevelser med samiska värdar som erbjuds.

 Samisk besöksnäring inom ramen för detta sigill ska ha sin utgångspunkt i det gemensamma samiska livsmiljöarvet. Samisk besöksnäring ska ske på ett långsiktigt hållbart sätt. Det innebär en kulturell och social förankring i det samiska samhället och den samiska värden är en förmedlare av samiska värderingar och levnadssätt. Turistföretagande som har Sápmi Experience strävar efter hållbarhet socialt, kulturellt, ekologiskt och företagsekonomiskt. Det innebär bland annat ett turistföretagande som respekterar samkulturens integritet och motarbetar att den används för turistisk objektifiering.

 • Quigong

  2013-02-14 den 14 februari 2013 kl 15:55

  Dagar med Qigong och Mindfulness i historisk fjällmiljö.

  Läs mer...

 • Sapmi Experience

  2012-08-03 den 3 augusti 2012 kl 14:00

  Sapmi Experience

  Nulltjärnsgården är nu ett Sapmi Experience företag.
  Kvalitet, hållbarhet, säkerhet och trovärdighet är ledord för
  Sápmi Experience. Företag som erhållit Sápmi Experience har en
  helhetssyn på den livsmiljö som Sápmi utgör.

  Läs mer...

 • Upplevelser

  2010-03-01 den 1 mars 2010 kl 15:44

  Vi lagar en samisk måltid vid elden i kåtan.
  Upplev friden i kåtan runt den sprakande elden sittandes på mjuka renfällar. Vi lagar maten över öppen eld precis som samefamiljen gjorde förr när man levde i kåtan hela året.

  Läs mer...